duminică, 18 noiembrie 2012

Gânduri pentru adolescenți și nu numai

-Când ai înțeles că și alții sunt asemeni ție, nu te vei mai simți niciodată singur. Vei avea mai multă încredere în tine însuți pentru că știi că tuturor le este teamă de condiția de inferioritate și de posibilitatea de a deveni ridicoli și aceasta înseamnă că, de fapt, suntem toți în aceeași barcă găurita, încercând să astupăm găurile.
-Cei mai mulți adolescenți îi respectă pe cei care au curajul să fie ei însiși în orice circumstanță.
-Dacă îi iubim pe alții așa cum ne iubim pe noi înșine, vom acorda la fel de mult timp și atenție pentru a evita ca ei să se simtă ridicoli, cât vom acorda și pentru noi în circumstanțe asemănatoare.
-Schimbările din timpul pubertății, pot avea loc foarte timpuriu, chiar de la nouă, sau zece ani, sau foarte târziu la șaptesprezece ani, fiecare fată și băiat are ritmul propriu de dezvoltare.
-Natura fizică și emoțională a fetelor diferă de cea a baieților. Reacția băieților este predominant fizică. Fetele caută mai mult să răspundă nevoilor de sigurantă și apropiere.
-Cine nu este pregătit să accepte toate responsabilitațile vieții, nu este capabil să se foloseasca de libertate.
-Copii au nevoie de a fi expuși unor oportunități în condiții de sigurantă pentru ca să poată face alegeri și să -experimenteze consecințele propriilor alegeri.
-Pentru a crește sentimentul de competență și stimă de sine în copiii noștri, trebuie să creăm oportunități pentru ca ei să își dezvolte abilitățile, să își asume responsabilități.
-Nu generați succese artificiale pentru că adolescenții se prind imediat.
-Atunci cand adultii au încredere în adolescenți, și se comportă astfel încât să le arate acest lucru, ei ajung la o imagine de sine pozitivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu