duminică, 18 noiembrie 2012

Tulburări de atenție

O bună educație le asigură copiilor noștri un start hotărât în viață, nu o imunitate definitivă fața de probleme.- Elizabeth Hormann

Dacă fiului tău i s-a pus diagnosticul de ADHD vreau să îți spun că fiul tău este o persoana, care are nevoie să-și folosească toate simțurile și mișcările corpului pentru a învăța. Curiozitatea îl face să sară de la un lucru la altul, lăsând proiectele neterminate. Copilul tău este strălucit, la 7 ani corpul lui și mintea i se dezvoltă rapid, iar el are nevoie de înțelegerea voastră și a profesorilor.
Chiar dacă mai tot timpul el este foarte activ, neatent, uituc și vorbăreț, dacă are o părere bună despre el ( stima de sine crescută), poate să învețe metode prin care să compenseze aceste lucruri, pentru a nu afecta societatea. El are nevoie de provocări care să îi stimuleze mintea și, în același timp, să îi mențină corpul activ.
Pentru a-i capta atenția :
- nu îl întrerupe când este implicat într-o altă sarcină
- înainte de a-i da o instrucțiune captează-i atenția
- asigură-te pe deplin că a înțeles corect instrucțiunea ( enunț-o ,scrie-o și pune-l să repete)
- nu te enerva și nu te simți frustrată de aparenta lui iresponsabilitate  (altfel riști ca el să piardă respectul fața de tine)
- fă din sarcină un joc, pentru a-i crește motivația
- o recompensă imediată pentru îndeplinirea unor mici parți din sarcină, va fi extrem de utilă
- în camera lui să existe doar câteva lucruri, prea multe lucruri îi va distrage atenția și la sfârșitul zilei camera lui va fi un haos
- dacă vei reuși să-i menți o buna imagine de sine și dorința de a învața comportamente compensatorii, el ar trebui să devină într-o zi un tânăr înțelegător și activ.
Dar să nu te aștepți la miracole peste noapte! Copilul tău are nevoie de înțelegerea și rabdarea ta, dar și de cea a celor din jurul lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu